Alle mennesker ønsker i bund og grund at blive forstået og anerkendt for deres arbejde, og i særlig grad af en arbejdsgiver. En firmagave kan hermed være med til at give medarbejderen et indtryk af, at medarbejderen bliver værdsat. Dette kan i særdeleshed være svært i store virksomheder, da det kan være en meget stor opgave, hvis hver og en skal anerkendes, hvorved firmagaven kommer ind i billedet.

Det er meget traditionelt, at medarbejderen bliver værdsat med en lille gave i julen, hvilket kan have en positiv effekt på medarbejdernes motivation. En medarbejders motivationsfaktorer kan alt andet lige have en meget stor betydning for det samlede output, som medarbejderen leverer, hvorfor det kan være yderst afgørende at give medarbejderne en god gave.

Gør din arbejdsplads attraktiv for nuværende ansatte

En firmagave kan selvfølgelig ikke være altafgørende for, hvor stor efterspørgsel der er efter en arbejdsplads i virksomheden, men den kan alligevel have en speciel betydning for virksomhedens nuværende ansatte og kan med andre ord være en slags symbolsk gestus, der kan være med til at sikre, at din virksomheds medarbejdere er motiverede til at fuldføre deres arbejde på bedste vis.