Inkasso er et stort økonomisk problem for både dig og virksomheden. Inkasso sker, når du har en gæld hos en virksomhed, som du ikke har betalt eller ikke ønsker at gøre. Herefter sendes tilbagebetalingssagen til inkasso. Det betyder, at det ikke er virksomheden selv, som udfører handlingen, men et eksternt firma, som sørger for inkassobetaling efter lovpligtige regler. Den kontakt med et inkassofirma er en skriftlig henvendelse, hvori der står, at skylderen har 10 dage til at foretage en tilbagebetaling. Allerede ved modtagelse af et rykkerbrev, pålægges et gebyr på 100 kr. oven i den eksisterende gæld.

Hvis der ikke er lavet en aftale eller foretaget tilbagebetaling inden for de 10 dage, oplever du en personlig henvendelse, hvor en opkræver henvender sig på din lokale adresse. Som privatperson kan du ikke få en henvendelse på din arbejdsplads eller i sportsforeninger – dog er undtagelsen, hvis du ejer en virksomhed. Den tilknyttede adresse kan opkræveren tage kontakt til dig på. Når du møder en opkræver, er det meningen, at I sammen skal aftale en afdragsordning, så du både kan tilbagebetale gæld, gebyr og renter for den tilbageholdte betaling. Inkasso kan kun kræve, at du tilbagebetaler gælden hos den enkelte virksomheds sag, men det kræver, at du anerkender din gæld. Hvis ikke, trækkes du i retten.

Hvis du skal opkræve inkasso eller sikre dig ved en eventuel retssag, kan du i Århus-området henvende dig til Clemens Advokatpartnerselskab. De har indsigt i loven for inkasso og tilbagebetaling, så du kan være sikker på, at dine pengeproblemer bliver løst på en lovlig og garanteret måde. De har indsigt i mange former for betalingsmåder, så både virksomheden eller den enkelte forbruger kan finde en løsning, som bedst tilfalder den enkelte sag. Clemens arbejder også med RKI om inkassoregisteret, så du kan sikre dig en inkasso advokat med ekspertise og indsigt.