Ventilations er godt og sørger for, at der er et rart miljø at arbejde i, men faktisk er det ikke bare godt, det er særdeles vigtigt med ventilation og god udluftning. Det er vigtigt for både sundhed, komfort, præstationsevne, og derfor er det vigtigt, at du sørger for, at der altid er godt ventilation på arbejdspladsen – uanset typen.

Læs med her og find ud af hvilke former for ventilation, der findes, og hvad de forskellige former vil kunne bidrage med til din arbejdsplads.

Tre forskellige slags ventilationer

Der findes overordnet set 3 forskellige slags ventilation. Det er:

  • Naturlig ventilation
  • Mekanisk ventilation
  • Hybrid ventilation

Naturlig ventilation er en helt simpel form for ventilation, hvor der kommer frisk luft ind i lokalet ved hjælp af åbne døre, vinduer, ventiler, luftkanaler eller lignende. Det er vigtigt, at de forskellige former for udluftning kan lukkes og åbnes efter behov, så folk der arbejder i lokalet ikke oplever træk eller andet generende fra udluftningen. Det anbefales fx, at der luftes ud i pauser, således at medarbejdere ikke står i konstant træk.

Mekanisk ventilation foregår ved mekaniske ventilatorer. På den måde sikres udsugning og tilførsel af frisk luft, og det sker mekanisk, således at der opnås en større og mere konstant ventilation, end når der blot er tale om naturlig ventilation. Mekanisk ventilation og ventilationsanlæg kan dog fungere forskelligt, og de kan skræddersyes alt efter hvilke behov din specifikke arbejdsplads har.

Hybrid ventilation er en type ventilation, der fungerer som et sammenspil mellem naturlig og mekanisk ventilation. Når du kombinerer disse to typer får du en effektiv, men samtidig energisparende ventilation, så din arbejdsplads vil kunne tage hensyn til miljøet.

Er du i tvivl om, hvilken type af ventilation, der passer til din arbejdsplads, kan du kontakte en professionel, som kan guide og rådgive dig, så du kan få den rette ventilation.