Hvis uheldet er ude, og din bil rammes af en skade, er det vigtigt at vide, hvad du skal gøre og i hvilken rækkefølge. Det første du skal gøre er at finde et lokalt skadecenter, som kan løse problemet. Når skadecenteret er blevet kontaktet, kan du enten selv fragte din bil dertil, eller få den fragtet af autohjælp, hvis skadens omfang kræver dette. Et skadecenter kan hjælpe med alskens forskelligartede skader og uheld, der måtte opstå i trafikken, hvorfor du er i gode hænder. Det kan f.eks. dreje sig om mindre skader såsom afrevne sidespejle, buler og ridser, forsikringsskader, glasskader eller andre former for større problematikker.

Hvilke typer skader kan et skadecenter hjælpe med?

Et skadecenter kan som udgangspunkt hjælpe med alle former for forsikringsskader, hvad end der er tale om. Dette gælder i reglen for alle typer af skader og forsikringsformer. Skadecenteret kan også bistå med omlakeringer, autolakering og udbedring af diverse lakskader i originale farver og teksturer. Det er også muligt at få repareret skader, der er forårsaget af rust, hvad end det er i mindre eller større omfang. Glasskader såsom udskiftning eller udbedring af forruder, bagruder eller andet er også skadesformer, som der kan løses på stedet.

Indgivelse af skaden og mulighed for lånebil

Et meget vigtigt aspekt i skadesprocessen er at indgive skaden hurtigst muligt og ikke mindst korrekt til dit forsikringsselskab, hvis skaden er dækket heraf. På den måde er du til hver en tid dækket ind, hvis uheldet er ude. Hvis skadens omfang er stort nok til, at din bil skal være under reparation i længere tid, eller hvis du skal bruge en bil med det samme, er det samtidig en mulighed at benytte sig af en lånebil, mens reparationen står på. Dette foregår via din forsikring, som dit lokale skadecenter samarbejder med.