Står du og skal til at tage kørekort? Så er du måske på udkig efter den helt rigtige køreskole. Men hvordan vælger man den bedste køreskole, hvad skal man være opmærksom på, og hvad lærer man egentlig på teoritimerne?

Spørg dine venner og led efter en lokal køreskole

Der er rigtig mange ting, som du kan gøre for at finde den helt rigtige køreskole for dig. Det er vigtigt, at du finder en kørelærer, som du er tryg ved, da det at køre bil for første gang kan være ret overvældende og skræmmende for nogen.

Har dine venner taget kørekort, så spørg dem, hvor de har taget det – måske de kan anbefale en god køreskole eller om ikke andet fortælle dig, hvor du IKKE skal søge hen. Led efter en lokal køreskole; det er det nemmeste, når du skal ud og køre og hjem igen. Læs gerne anmeldelser på nettet eller ring til de enkelte køreskoler for at danne dig et indtryk af dem.

Du kan vælge at følge en digital eller fysisk lektionsplan

Når man tager en kørekortuddannelse, skal man følge en lektionsplan. Med den opnår både du og din kørelærer et overblik over dine teorilektioner samt køretimer, så I hele tiden kan se, hvor du er i forløbet og hvilke timer, du mangler. Din lektionsplan skal underskrives efter hver endt lektion. Det er beviset for, at du har fået den undervisning, du har krav på.

Nogle køreskoler tilbyder en digital lektionsplan, hvor du og kørelæreren kan følge forløbet samt underskrive planen via en tablet eller smartphone. Den digitale lektionsplan er lidt smartere end den fysiske, fordi man har det hele samlet ét sted, tilgængeligt for både dig og kørerlæren hele tiden. Den fysiske lektionsplan er delt op i to dokumenter: en lektionsplan, som udleveres til dig i papirform, og en lektionsplan, som opbevares af den enkelte køreskole. Vær derfor opmærksom på, hvilken form din lektionsplan kommer i, da det kan have betydning for forløbet.

Vær opmærksom på, hvad dine køreuddannelse indeholder

Sidst, men ikke mindst, så skal du være opmærksom på, hvad du får for pengene. Din køreuddannelse skal som minimum indeholde:

  • Teoriundervisning
  • 4 lektioner på en lukket manøvrebane
  • 16 lektioner i kørsel på vejen
  • 4 lektioner på køreteknisk anlæg
  • Førstehjælpskursus
  • Teoriprøve
  • Køreprøve

I de fleste tilfælde er det nødvendigt med ekstra køre- eller teoritimer. Undersøg også i denne sammenhæng prisen for disse.