En wiretalje er en slags kran, der er beregnet til opspænding af wire, løft og træk. En talje med wire anvendes særligt til tunge træk, løft og til opstramning af andre wirer og større barduner fra høje master og lignende, før disse endeligt samles. Taljer er et godt løfteredskab, der kan bruges til en række forskellige emner. Wiretaljer er taljer, hvor selve trækket eller løftet foretages med en wire, som sidder fast i taljen.

Der findes både elektriske, manuelle og luftdrevne wiretaljer på markedet, der kan bruges til forskellige formål. Wiretaljer kan bruges på mange forskellige arbejdspladser, særligt på værksteder, i industrivirksomheder, ved maskinerier og andre større produktioner, hvor tunge løft er en fast del af medarbejdernes arbejdsopgaver.

Hvorfor bruge en wiretalje?

Når man bruger en wiretalje til tunge løft, er der langt mindre risiko for, at der opstår gnister under driften, og desuden gør brugervenligheden af taljen, at produktiviteten kan øges markant.

En wiretalje reducerer læsset for dine medarbejdere, hvorfor den på mange arbejdspladser kan fungere som et godt løfteredskab og en god fast arbejdsmakker.