Selvom man intuitivt ikke skulle tro det, er der rent faktisk forskel mellem løbesko og træningssko. Ligheden i disse to former for sko ligger i, at udseendet er meget ens, men når det kommer til brugbarheden, er der store forskelle på, hvilke egenskaber de to skotyper besidder i forbindelse med enten træning eller løb.

Vælg din sko efter træningsstil

Af det nedenstående fremgår de to former for træningssko, hvor der er store fordele ved at vælge den rigtige:

  • Træningsskoen til tunge løft
  • Træningsskoen til gulv- og cardioøvelser

Som udgangspunkt differentierer træningsskoen sig på den udvendige sål, der ikke skal tage højde for underlag, greb osv. i forhold til løbeskoen.

Hvis du hører blandt dem, der dyrker styrketræning med fokus på tunge vægtløft som dødløft og squat, er det fordelagtigt at vælge et par sko, der har brede kontaktflader med gulvet, hvilket sikrer, at vægtfordelingen sker optimalt i forbindelse med en essentiel kraftoverførsel og balance under dit løft.

Hvis du derimod har en træningsstil, der i højere grad prioriterer gulv- og cardioøvelser, kan det være fordelagtigt at vælge en træningssko, der er luftig og let, der har fokus på god støddæmpning, hvilket giver dig ekstra energi, når du dyrker motion.

Hvad skal du vælge, hvis du har en mere alsidig træningsstil?

Her er en række faktorer, der er vigtige at have for øje, når du skal vælge den ideelle træningssko til dig, der både dyrker styrketræning og cardio:

  • Sko med fleksibilitet
  • Stor åndbarhed
  • God stabilitet
  • God sål, der ikke glider

Hvis du dyrker meget crossfit, er det vigtigt med en sko, der tillader stor fleksibilitet og kan klare en masse bevægelser.

Derudover er det vigtigt, at træningsskoene er åndbare, så dine fødder ikke bliver overophedede under træningen.

Hvis du prioriterer god stabilitet, vil dine fødder også være taknemmelige, da du herved vil mindske sandsynligheden for at blive skadet.

Slutteligt er det også vigtigt, at din sål tillader et forholdsvist fast greb med underlaget, du dette sikrer, at du ikke glider under din træning, og herved skader sig selv.

Under Armour træningssko

Under Armour laver sko i høj kvalitet, der kan bruges i forbindelse med diverse aktiviteter såsom både træning og til hverdagsbrug. De kan både fås i sprudlende farver samt konservative farver, hvis du foretrækker dette til hverdagsbrug. Fordelen ved at vælge Under Armour er, at deres sko ligger i et fornuftigt prisleje i forhold til, hvor gode skoene er. Nogle træningssko koster en formue, og man får altså ikke specielt meget ekstra for den pris, man egentlig betaler. Hvis du også har denne holdning, så er det helt sikkert relevant for dig at tage et kig på sko fra Under Armour.