Når du er husejer, er du selv ansvarlig for dine kloaker, men hvad gør du så, hvis du får utætte rør eller andre problemer med kloakken?

Når du har problemer med et eller flere kloakrør, skal de altid tilses af en kloakmester. Der er flere forskellige tegn, du kan kigge efter, som fortæller dig, at du skal have en professionel fagmand forbi, herunder:

  • Vandet har problemer med at komme væk, når du fx skyller ud i toilettet
  • Din kælder føles mere fugtig end den plejer – det kan skyldes, at du har fået et utæt kloakrør
  • Der begynder at komme fugt omkring tagbrønd
  • Der er steder på din grund, hvor jorden synker sammen. Det kan være et tegn på, at der er et defekt eller sammenstyrtet kloakrør.
  • Rotter
  • Generelle luftgener

Reager altid hurtigt

Når du opdager et utæt kloakrør eller en anden skade på kloakken, er det rigtig vigtigt, at du hurtigst muligt tilkalder en kloakmester. Jo hurtigere skaden bliver udbedret, jo nemmere vil det være at reparere, og du vil slippe for mindst mulig skade.

Har du brug for en kloakmester i Korsør, kan du tilkalde Henrik Jensen VSS. De kommer altid hurtigt ud i hele Korsør og hjælper dig med at identificere og løse dit kloakproblem hurtigst muligt.

Tjek om din forsikring dækker

Når du oplever problemer med kloakken, som skal udbedres med hjælp fra en professionel kloakmester, er det en god ide, at du lige tjekker, hvorvidt din forsikring dækker eller ej. Har du en husforsikring vil den ofte dække skader, der sker både i og under huset.