Når man forestiller sig et gammelt bindeværkshus med stråtag, så er det ikke svært at se idyllen og charmen ved et sådant hus. Stråtag udføres stadig i dag, og er et meget respekteret håndværk inden for taglægning. Går du og overvejer at få lagt et nyt stråtag? Så læs med her.

Hvad er et stråtag?

Et stråtag består af strå som bindes eller syes sammen, så de ligger i bundter, der er knyttet til en opbygning af spær og lægter. De lægges forskudt for hinanden, så stråbundterne holder tæt, og dermed kan man kun se enderne på stråene. Et stråtag har en holdbartidstid på op til 30-40 år.

Fordele ved et nyt stråtag

Stråtag bidrager med en charmerende karakter til huset. Det er æstetisk, holder tæt og giver sjæl til hjemmet. Man kan forme det som man vil; Man kan bl.a. få hårde eller bløde kanter i moderne stil. Det er meget op til dig, hvordan det skal se ud. En af de mange fordele ved at få et nyt stråtag er, at det er en CO2-venlig måde at lægge tag på, og så er det nemt at vedligeholde.

De bedste typer stråtage

For at få det bedste stråtag er det vigtigt, at taget er så stejlt som muligt, så regnvandet hurtigt kan løbe af taget. Derudover må der ikke kunne lægge sig for meget mos, da dette forhindrer vandet i at løbe af – så des stejlere og renere et stråtag er, des bedre er det.

Sidst, men ikke mindst, så er anlægning af et nyt stråtag en opgave, der kræver faglig ekspertise. Kan du ikke vente med at få et nyt stråtag på, så tøv ikke med at kontakte en professionel tækkemand. Hos Horneby har de mange års erfaring med stråtag.