Vi har alle oplevet at komme hjem fra en utrolig lang, hård dag, hvor du har været oppe på dupperne konstant og først er hjemme sent, sent om aften. Måske er du også lidt beruset, træt, og søger bare den nærmeste seng at kaste dig selv i. Og det er også forståeligt. Men der er intet værre, end at kaste dig selv i sengen, når du er så træt, men så ikke at kunne sove ordentligt. Så ligger du og sprætter rundt i sengen og tænker, at du nok ikke kommer til at falde i søvn inden længe. Og det irriterer dig selvfølgelig. Og så falder du slet ikke i søvn. Og netop derfor skal du finde dig en ordentlig seng!

Dette skal du huske inden du vælger en seng

Der findes et utal af senge, og det er ret så heldigt. For vi har alle forskellige behov og præferencer, når vi leder efter en seng. Noget af det vigtigste at kontrollere er dog netop, at du ligger sundt på madrassen. Dette kan ikke kontrolleres på to minutter i en fysisk butik med alt overtøj på, hvor du måske bare har siddet lidt på sengen. Det kræver at du har ligget i forskellige stillinger på madrassen i samme nattøj (eller uden), som når du sover normalvis, og at din krop ligger sundt i alle stillinger. Dvs. at madrassen hverken bør være for hård eller for blød, så rygsøjlen og nakkehvirvler ligge så lige som muligt i alle stillinger.

Skal din seng være elektrisk?

Det er også blevet ret så moderne at købe en elevationsseng. Det kan hjælpe mange med blandt andet at komme ud af sengen fra morgen af, men det kan også gøre, at du sidder bedre om aften, hvis du nu ligger og læser en god bogen inden du sover. Der er altså et hav af muligheder, det handler bare om, at du finder den seng, der passer til dine behov, æstetik, anatomi, og at du kan ligge sundt hele sundt i alle stillinger – så har du fundet den rigtige seng!