Står du for at skulle flytte om ikke så længe, er overstående spørgsmål nok det største problem lige nu. Lejligheden er opsagt, du har fundet en ny bolig, og det eneste du tænker på, er om du kan spare nogle penge ved at gøre arbejde selv. Nuvel, lad os kigge på det. Der er nemlig fordele og ulemper ved begge former for flytning, så spørgsmålet er rettere, hvad du vil prioritere: økonomien eller ansvaret. Vi præsenterer her en guide, der forklarer, hvad der kan ske ved brug af flyttefirma til privatflytning eller ved at gøre det selv.

Hvis du gør det selv, sparer du penge ved at leje et flyttefirma. Det er selvfølgelig fedt at spare penge, men til gengæld kommer der nye omkostninger. Du skal nemlig stå for det hele selv. Det betyder, at du skal anskaffe stabile flyttekasser, leje en flyttebil, pakke alle dine ting ned, transportere det og bed til at der ikke sker noget med dine ting under transporten, fordi så skal du selv stå for at erstatte det. Det kan godt være, at det er rart at stå for opgaven selv, men det kan til gengæld også hurtigt gå galt, hvis du kommer ud for noget, du ikke har nogen anelse om, hvordan man udreder.

Et flyttefirma til gengæld er meget mere hjælpsomt. Her giver du selvfølgelig nogle penge for deres ydelser, men ellers kan du selv skræddersy, hvor meget de skal hjælpe med din privatflytning. Flyttemændene kan selv stå for at ind- og udpakning, eller du kan pakke tingene ned, så flyttemændene kun skal sørge for tranporten. Udover du selv kan tilrettelægge involvering og forløb, kan du være sikker på, at der ikke sker noget med dine ting. Hvis der gør, bliver det altid sammen erstattet af flyttefirmaet. Under alle omstændigheder kan du være sikker på, at du får en sikker privatflytning.