Som studerende har du sikkert hørt alle skrækhistorierne om livet på SU, hvor der hverken er råd til lækker aftensmad eller en tur i byen med vennerne. Men sådan behøver det ikke at være. Der er nemlig mange måder at spare penge på, så du kan få lidt penge til overs og ikke behøver at leve af kopnudler og havregrød hver dag. Du får her en liste med gode råd, så studielivet i fremtiden bliver fyldt lidt mere med fest og farver.

Konkrete sparetips

Der findes mange måder at spare penge på. Det gælder eksempelvis de følgende:

  • Sørg først og fremmest for at lave et budget, så du hver måned har styr på, hvor mange faste udgifter du har, og hvad du kan bruge til mad og festligheder.
  • Lav en madplan. På den måde undgår du madspild og at bruge penge på nye ingredienser hver dag. Sørg desuden for at kigge tilbudsavisen fra det lokale supermarked igennem, så du kommer hjem med de billigste varer.
  • Husk at spørge efter studierabat. Mange caféer, restauranter og butikker vil nemlig gerne bidrage til, at du kan spare lidt som studerende.
  • Køb dine studiebøger brugt. Det kan du for eksempel gøre i en boghandler i Århus, hvor du kan købe tidligere studerendes bøger. Her er der meget at spare, da udgifterne til bøger hurtigt kan løbe op.
  • Sælg det du ikke bruger. Det kan eksempelvis være bøger fra tidligere semestre, som du ikke længere bruger. Det kan også være tøj og møbler.
  • Tjek din lønseddel, hvis du har et studiejob ved siden af studiet. Der kan ofte være fejl på disse, og som studerende tæller hver en krone.

Studielivet behøver ikke være skrabet

Følger du ovenstående råd, kan din studietid blive mere eksklusiv, end du havde regnet med. Du behøver nemlig ikke at leve skrabet, bare fordi du kun har din SU som indtægt.