Bliver du også sulten efter grillaftner og afslappende dage i en have, der står snorlige, når du mærker forårets varme i ansigtet? Så får du her nogle tips til, hvordan du nemt kan gøre din have sommerklar. Selv hvis du ikke har de grønneste fingre, kræver det nemlig ikke alverdens viden at skabe et paradis i din baghave, hvor du kan nyde de lange aftener med familie og venner. Læs med her for at finde ud af, hvordan du kan sørge for en anlægning af ny have, der passer til din stil.

Beslut dig for havens stil og formål

Uanset om du ønsker en helt ny have, eller om du hellere vil lave nogle få justeringer i din nuværende have, så kan du følge disse tips for at gøre det til en nemmere opgave:

  • Planlægning er nøglen. Vejen til en ny have uden uforudsete udfordringer er at sætte dig ned og lave en tegning og en plan. På den måde ved du, hvor du skal starte, og hvad du skal gøre for at komme i mål.
  • Beslut dig for, hvad haven skal bruges til. Måske skal du bruge en ny have med massere plads for børnene at lege på. Eller måske skal der være et stisystem og flere terrasser, så det er nemt at komme rundt og sidde ned.
  • Start i det små. Tag ukrudtet i opløbet og find de planter, du ønsker i haven. Så har du et godt udgangspunkt for en ny have, og det hele bliver mere overskueligt.

Få professionel hjælp til dit haveprojekt

Har du ikke overblik over den nye have, kan du altid kontakte en professionel anlægsgartner. Det er især en god ide, hvis du står med en græsplæne og ikke kan visualisere, hvordan du får mest muligt ud af den. Her kan en anlægsgartner hjælpe dig med det hele, så du er sikker på at dine havedrømme går i opfyldelse.