Det obligatoriske bilsyn – for vejsikkerhedens skyld

Syn af bil. For nogen er disse ord blot ren procedure – for andre er det en rædsel. I Danmark er det lovpligtigt at få synet sin bil hvert andet år, efter at den er fyldt 4 år. Hvis en bil ikke bliver godkendt ved syn, skyldes det alvorlige fejl og mangler, og så skal den til omsyn. Her skal omtalte fejl og mangler være udbedret.

Hvis bilen heller ikke godkendes her, er bilen ikke køredygtig, og det er dermed ikke lovligt at tage den ud på vejene. Det er derfor mildest talt vigtigt, at din bil er frisk og klar til syn – en bil er ikke til meget nytte, hvis den ikke må køre.

Sådan forbereder du din bil til syn

Det kan ofte svare sig at sende bilen til bilværksted inden den skal til syn, så de forskellige parametre kan sikres og fejlene så vidt som muligt kan undgås. Til bilsyn bliver det tjekket, om alting sidder ordentlig fast (såsom nummerplader, bilbatteri, døre og motorhjelm) og om alting fungerer – om lygterne lyser som de skal, ekstraudstyret fungerer optimalt og hornet ikke har forsinkelse.

Andre ting som mønsterdybde på dækkene, risikabelt placerede stenslag og buler i karrosseriet vil også blive gennemgået, så hav alt dette i mente når du gør din bil klar til syn.

Gør din bil klar til syn med Byens Autoværksted

For at bilen bliver helt og aldeles klar til syn, kræver det det rette bilværksted. Byens Autoværksted er et lokalt bilværksted med ekspertise og erfaring inden for klargøring af biler til syn. Uanset bilmærke- og model, står Byens Autoværksted klar til at gøre din bil flot og synsklar. Med et godt bilværksted bag dig, kommer du et skridt tættere på at få din bil helskindet igennem syn – og tilbage på vejene.