Få honning i køkkenskabet med biavl

Honning er lækkert. Det er der ingen tvivl. Og det er nok endda endnu mere lækkert, hvis selvsamme honning kommer fra egen have. Af blandt andet denne årsag vælger mange at ty til biavl, og det samme kan du også gøre. Det er dog vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i biavl inden man giver sig i kast med det, da der er mange detaljer der skal være på plads. Blandet andet kan man med fordel tage et introkursus i biavl, hvor det nødvendige udstyr også vil blive præsenteret.

Sådan undgår du at genere naboerne med dine bier

Hvis man vil avle bier i egen have bør/skal man tage højde for sine naboer – det skal trods alt ikke være til gene for dem. Udover at du bør anskaffe dig fredelige bier, bør du også placere bistadet højt, så bierne ikke flyver direkte over hovedet på naboerne når flyver ud efter pollen eller vand. Vend også bistadet ind mod haven, så du så vidt som muligt undgår, at byerne flyver ind i naboens have.

Glæden ved bier

Den største umiddelbare fordel ved biavl er selvfølgelig honningen – ikke nok med at man bliver selvforsynende, men honningen kommer nok også til at smage endnu bedre end den, du finder på butikshylden. Gør dig klar til en fortryllende søndagsmorgenmad.

Dog er dette ikke den eneste fordel. Biavl kan bringe en masse liv til din haven og give en helt særlig glæde i det varme halvår, hvor lyden af nysgerrige bier i dine blomster bestemt vil bringe et smil på dine læber. Glem heller ikke, at bierne og dine blomster/planter kommer til at nyde godt af hinanden når haven bestøves.