Uanset om du har brug for et nyt tag pga. slidtage eller ønske om en bestemt æstetik er det vigtigt at overveje, inden du sætter dig fast på et materiale. Der er nemlig stor forskel på levetiden og muligheder ift. udformningen af taget. Alle de tagtyper, vi foreslår, er alle gode og kan holde i en god portion tid. Det er derfor op til dig, hvis der er det rette valg:

  • Tegltag: Et nyt tag med tegl af brændt ler er velkendt på danske parcelhuse. Farven er markant, og materialet kan holde i meget længere tid end andre nævnte materialer på listen. Dog er tegltag også den dyreste type tag, så du skal have nok penge til at betale for det.
  • Betontagsten: tagsten bestående af cement, sand, vand og tilsat er et billigt alternativ til typiske former for tag. Fordelen er primært prisen, da det koster væsentligt mindre end tegltag at producere. Du kan også vælge farve på stenene. Dog er levetiden ikke lige så lang – typisk har taget en levetid på omkring 50 år.
  • Tagpap: Hvad der før var et udskældt, upraktisk materiale, er i dag blevet forbedret, metoden mere raffineret, og generelt er det et populært materiale til et anderledes tag. For i modsætning til andre materialer kan et nyt tag med tagpap lægges vandret. Der er derfor muligheder for et helt nyt udtryk på huset. Dog skal du være opmærksom på levetiden: typisk holder tagpap mellem 20-40 år. Dog kan der nemt lægges et nyt lag på.

Alle tagtyper er nævnt ovenover at give dig et overblik over de mange muligheder, du kan overveje, når du skal have et nyt tag. Dog har du brug for professionel vejledning, kan du kontakte den lokale taglægger for at høre mere. Om du skal lave taglægning i Århus, København, Esbjerg, Odense, Kolding eller Bornholm, vil du opleve, at du både kan få gode råd og bestilt en opgave med taglægning hos din lokale taglægger.