Trænger dit trægulv til en behandling?

Er dit trægulv gammelt og slidt, og trænger det til nyt liv, kan den rigtige gulvbehandling virkelig gøre en forskel! Du kan med fordel også give dit nye trægulv en overfladebehandling, der vil beskytte træet imod det værste slid og skidt.

Hvilken gulvbehandling skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige gulvbehandlinger, man kan vælge imellem, der hver især har deres bestemte behandlingsmetode og efterfølgende udtryk. Nedenfor kan du blive en smule klogere på, hvilken type gulvbehandling, der lige præcis vil passe bedst i dit hjem.

  • Sæbebehandling: En sæbebehandling er nem selv at give gulvet og giver en flot naturlig overflade på det fine trægulv. Du kan her bruge forskellige sæbetyper, der kan købes i diverse byggemarkeder. Ulempen ved denne type behandling er dog, at et sæbebehandlet gulv er en smule mere modtageligt over for skidt og snavs, hvorfor det skal vaskes en smule oftere end andre behandlingstyper.
  • Oliebehandling: Trægulv, der er oliebehandlede, har en flot og mat overflade med en god modstandsdygtighed over for slid og snavs. Olien hærder ikke lige så meget som lak, men er derimod nemmere selv at friske op.
  • Ludbehandling: Ludbehandling er perfekt til smukke, lyse trægulve, da denne gulvbehandling forhindrer træet i at gulne og sikrer derved et smukt lyst udtryk. Dog kan ludbehandlingen ikke stå alene, så du skal helst også have foretaget en olie- eller sæbebehandling inden.
  • Lakering: Lakering af trægulve sikrer den mest slidstærke overflade, da lakken hærder overfladen. DU kan vælge mellem flere forskellige slags lakeringer, der alle er nemme at rengøre og vedligeholde.

Har du brug for professionel hjælp?

Kan du endnu ikke beslutte dig for, hvilken type gulvservice, du skal give dine trægulve, eller ønsker du blot hjælp til selve gulvservicen, kan du med fordel kontakte en fagmand, der tilbyder professionel gulvservice.