vide hvor man skal starte, måske fordi dødsfaldet er uventet, men det er vigtigt at følge de nedenstående fire trin i rækkefølgen, så du sikrer, at processerne sker korrekt.

Kontakt en læge

Som det første, når du opdager et dødsfald, skal du kontakte en læge. Lægen kan erklære personen død, og skal herefter udskrive en dødsattest.

Kontakt straks banken

Når dødsfaldet er anmeldt, vil alle afdødes konti spærres, og det er derfor vigtigt, at samleveren eller ægtefællen kontakter banken med det samme, så eventuelle lønoverførsler eller andet, der sættes ind på afdødes lønkonto, overføres til den person, som skal kunne tilgå pengene.

Anmeld dødsfaldet på borger.dk

Når afdøde officielt er erklæret død af lægen, må der maksimalt gå 2 dage før dødsfaldet skal anmeldes på borger.dk. Det er muligt at få kirkens sognekontor eller andre til at hjælpe dig.

Kontakt en bedemand

Når de ovenstående praktiske ting er udført, kan du gå i gang med at planlægge begravelsen. Du kan få hjælp af en bedemand til at arrangere begravelsen eller bisættelsen. I tilfælde af dødsfald, kontakt din lokale bedemand i Ringkøbing, Veigaard’s Efterf. Begravelsesforretning og få vejledning til begravelsen.