En tagrendes funktion er, at den opsamler regnvand fra dit tag, således at vandet ikke løber ud over tagkanten og ned af husets vægge, hvor det kan skade både væggen og fundamentet. Der findes et væld af forskellige tagrender, og det kan være svært at finde ud af, hvilken type af tagrende du skal vælge. Læs mere her, og hør mere om fordele og ulemper ved de forskellige slags.

Plasttagrender

Plasttagrender har mange fordele. Først og fremmest er det et materiale, der ikke ruster, og du kan derfor bruge plasttagrender mange steder. Det er fx oplagt i kystområder, hvor luftforurening og saltholdig luft ellers vil kunne få andre typer af tagrender til at ruste. Derudover er plasttagrender både stærke og stabile, og de kan klare store mængder af is- og snebelastning samt ekstremt lave temperaturer. En ulempe er dog, at plast er et mindre fleksibelt materiale end metal. Derfor skal du passe på med stigen, når du renser dine plasttagrender.

Ståltagrender

Ståltagrender er en stærk og stabil løsning, og kan være med til at give dit hus et lækkert og eksklusivt udseende. Desuden er de svære at ridse og bule, og de kan tåle store mængder af både sne, regn, blæst og kulde. En ulempe er, at de i områder med meget saltholdning luft kan få kortere holdbarhed.

Zinktagrender

Zinktagrender er en mere eksklusiv løsning, og mange efterspørger dem til nybyggeri og renovering. Zinktagrender kan modstå de største udfordringer i det danske vejr, og de er modstandsdygtige overfor både saltvand og havgus ved kystområderne. De er dog noget blødere end stål i materialet, og dette skal man være opmærksom på, når de sættes op, og når de renses.