Hvad er en udstationering?

Når man udstationeres, betyder det, at en arbejdsgiver sender en medarbejder til et andet sted for at gøre sit arbejde. Udstationeringsperioden er som oftest midlertidig. Man kan fx blive udstationeret i udlandet såvel som i ens eget hjemland. Man kender især udstationering fra militæret og afdelinger i politiet, men kan foregå i en hvilken som helst virksomhed.

Forberedelse inden afrejse

Inden du udstationeres, er der nogle ting, som der skal være styr på først. Det er vigtigt, at du har styr på:

– Arbejds- og opholdstilladelse

– Sygesikring og forhold omkring sundhedsvæsenet i det land, du rejser til

– Ferieregler

– Skat

– Lovvalg (valg om hvilke regler der gælder for ansættelsesforholdet: de danske eller reglerne i udstationeringslandet)

Opstår der tvivl om forholdene omkring udstationering, kan både du og din arbejdsgiver kontakte Dansk Industri, for at høre mere.

Udstationering og flytning til udlandet

At foretage en flytning til udlandet, kan være en lettere kompliceret proces. Der mange ting, man skal være opmærksom på, når man flytter sit indbo over længere distancer fra ét land til et andet. Dog er der hjælp at hente til transport af dine ting fra et flyttefirma, når du skal udstationeres. Det er også muligt at få opbevaret sine ting, mens man er afsted – flere flyttefirmaer tilbyder opmagasinering af indbo, i den periode man er udstationeret.

Udstationering og transport: Det skal du vide

Først og fremmest er det vigtigt at have styr på dine forsikringer, hvis uheldet er ude og dit flyttegods beskadiges. Med et flyttefirma er du godt sikret, og kan trygt stole på, at denne har styr på alt det praktiske hvad angår netop disse forsikringer. Sammen udfylder I de relevante dokumenter, så alle krav og love overholdes såvel i Danmark og i udlandet. De fleste flyttefirmaer tilbyder også at hjælpe med nedpakningen af indboet, så det bliver gjort rigtigt, og at risikoen for beskadigelse mindskes under transporten. Står du og får brug for hjælp til din udstationering, flytning og transport af indbo, så er Holger Danske muligvis den ideelle løsning for dig.