Når det kommer til at varme din bolig op, er der efterhånden opstået et stort marked for varmepumper. Her findes der en del forskellige typer, nemlig henholdsvis luft til vand varmepumpen, luft til luft varmepumpen og jordvarme. Disse har forskellige funktioner og egner sig hver især til forskellige formål. Derfor får du her et overblik over fordelene og ulemperne ved luft til vand varmepumper, så du ved, hvad du skal overveje, inden du beslutter dig for at anskaffe dig sådan én.

Fordele og ulemper ved luft til vand varmepumper

Der findes som sagt både fordele og ulemper ved at få luft til vand varmepumper installeret til at varme din bolig op. Af fordele gælder blandt andet følgende:

  • Det er et anlæg med minimal støj, hvorfor det ikke vil være generende for dig.
  • En luft til vand varmepumpe kan ikke kun opvarme radiatorer og varmerør, men også brugsvand, hvilket gør den effektiv. Derudover er den særligt god til at opvarme husets gulvvarme.
  • Den afkøler din bolig på en passiv måde, hvilket er billigere for dig.
  • Den har en simpel opsætning, der kræver minimal viden, hvilket gør den nem at have med at gøre.

Af ulemper findes der disse:

  • Det kan virke som en stor investering, selvom den tjener sig selv ind.
  • Den passive afkøling tager længere tid, end en aktiv vil gøre.
  • Der kan være støj ved udendørsanlægget, hvilket kan genere udenfor.

Sammenligning med øvrige typer af varmepumper I forhold til de to øvrige varmepumper, så er luft til vand varmepumper især velegnede til helårshuse, hvorimod luft til luft varmepumper fungerer bedre til sommerhuse. Derudover er luft til vand varmepumper bedre til større huse. Generelt er det dog en dog ide at skifte dit gamle oliefyr ud med en varmepumpe, da det er bedre for miljøet og sparer dig for en masse penge på varmeregningen.