Elsker du dyr og kan ikke få nok af dem? Så er jobbet som dyrlæge muligvis den rigtige vej for dig. Som dyrlæge kommer du tæt på mange forskellige dyr, som alle har brug for omsorg og pleje. Ligesom vi mennesker går til lægen, så er der også behov for, at vores små venner har samme mulighed for at komme til lægen. Du kommer til at blive klog på dyrenes anatomi, fysiologi og genetik og får samtidig indblik i sygdomme og smitte formerer sig blandt dyr, mennesker og fødevarer.

Hvad kan en dyrlæge?

Som dyrelæge arbejder man med mange forskellige dyr. Man kan få arbejde hos en praktiserende dyrlæge i Næstved, eller andre steder, hvor man oftest behandler katte, hunde og andre kæledyr. Man kan også tilse køer, grise, får og heste – her er dyrlægens rolle dog mere af rådgivende karakter, da det er dyrlægens job at rådgive landmændene i, hvordan de bedst passer og plejer sine dyr. Det er også muligt at arbejde med fødevarekontrol eller biomedicin.

Typiske arbejdsopgaver for en dyrlæge indebærer:

  • Diagnosticering af sygdomme hos dyr
  • Rådgivning for dyrenes ejere om foder
  • Røntgenfotografering
  • Operationer af dyr
  • Aflivning
  • Laboratoriearbejde

Hvordan bliver man dyrlæge?

Det tager 5,5 år at blive dyrlæge. Efter den gymnasiale eksamen skal man starte på bacheloruddannelsen i veterinærmedicin. Herefter skal man gennemgøre kandidatuddannelsen i veterinærmedicin, og endeligt skal man have en autorisation som dyrlæge. Uddannelsen udbydes kun på Københavns Universitet, så drømmer du om at læse til dyrlæge, så foregår det hele i København for en stund. Heldigvis er jobmulighederne for dyrlæger gode i hele landet, så du kan sagtens finde arbejde de fleste steder.