Det er umiddelbart hyggeligt, når snefnuggene fredeligt daler mod jorden i de kolde vintermånederne, børnene er ude i haven, bygger snemænd og måske brænder lidt energi af i form af en sneboldkamp. Men hyggen synes at stoppe rimelig brat, når du træder ud ad fordøren, forsøger at få bilen ud på vejen og men må opgave, fordi sneen skaber en glidebane, der er uansvarlig at køre på.

Derfor har vi samlet en guide til, hvem der bør stå for snerydningen og hvornår denne skal foregå – både for din men også for andres skyld. 

Regler vedrørende snerydning

Som husejer er du forpligtet til at sørge for fortovet, havegangområder og indkørsel er ryddet for sne. Hvis ikke du lever op til dette, kan du risikere at stå til ansvar for udbetalinger af erstatninger til personskader, hvis folk skulle vælte og slå sig på dine arealer. Du har desuden pligt til at forhindre et glat underlag, hvilket kan gøres ved at stryge salt, grus eller andet ud.

Hvornår bør du starte med at rydde sne?

Så snart sneen kan udgøre en trussel ift. glat føre, bør du være hurtig med sneskovlen og står for snerydningen. Dette gælder faktisk også, selvom du er taget på ferie, hvorfor du bør alliere dig med et par gode naboer, der kan give en hjælpende hånd.

Dog behøver du ikke tage hjem fra arbejde eller andre lignende vigtige beskæftigelser, men det er stadig en opgave, der bør løses, så snart det er muligt.