Kribler det i fingrene efter at svinge malerpenslen derhjemme? Så er du kommet til det rette sted. Her får du 7 tips og tricks til at male selv derhjemme, som en vaskeægte malersvend.

1. Mal ved lavere temperatur
De fleste vælger at male i stuetemperatur, men du kan med fordel vælge at lufte ud eller skrue ned for varmen, så du rammer de 15 grader – så flyder malingen nemlig bedre og er nemmere at arbejde med.

2. Sørg for at spartle huller til 
Skal der males en væg? Så bør du sørge for at fylde hullerne ud først med spartelmasse, inden du maler.

3. Tør det ønskede område af
Når du har fikset små huller og revner, er det en fordel, hvis du lige tørrer væggen eller det ønskede område af. Uden skidt og snavs sætter malingen sig bedre fast.

4. Dæk området ind
Sørg for at møbler og gulv er dækket godt ind, inden du begynder at male.

5. Mal alle kanter med pensel inden du ruller malingen på
Skal du male en hel væg med en malerulle, er det en god idé at måle rundt langs væggens sider med en malerpensel. På den måde sikrer du, at alle hjørner og sider bliver dækket ordentligt.

6. Skal du bare male fodlister? Dæk dem hurtigt af
Du kan med fordel holde et stykke pap under fodlisten, du maler, og rykke den med dig, når du maler fodlisterne.

7. Få mere lys i rummet – mal vindueskarmen hvid
Ønsker du at få mere lys i rummet, så mal rammer og sprosser med hvid maling. Det kan give op til 20 mere lys.

Har du ikke mod på at klare malerjobbet selv, så kan du med fordel hive fat i en professionel maler, såsom Mikkelsen & Ludvigsen, der er maler i Vejle. For de fleste malerfirmaer er ingen opgave for stor eller lille, så har du brug for hjælp til et malerprojekt, er der masser af hjælp at hente.